Powered by BricksBuddy

Verkopen en tijdelijk terughuren? Dat kan nu!

Weten wat uw huis waard is?

Bespreek uw situatie vrijblijvend met onze adviseur.

Profiteer nu nog van de hoge huizenprijs

Er zijn situaties waarbij het voor sommige mensen heel prettig is om nu uw woning te verkopen zonder direct te moeten verhuizen. In de huidige onzekere tijden met de hoge energieprijzen en de oplopende hypotheekrente wilt u bijvoorbeel precies weten wat u voor uw huis krijgt voordat u op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Uw Eigen Woning Huren biedt deze oplossing! Wij kopen uw woning tegen een goede prijs en bieden u de woning dan nog te huur aan voor bijvoorbeeld 6-12 maanden. Op deze manier kunt u direct profiteren van de overwaarde van uw eigen woning. De overwaarde komt dan direct vrij voor u zodat u weet waar u aan toe bent voor u een volgende stap maakt!

Wanneer past onze oplossing het best?

1. Emigratie

Wanneer u van plan bent om (tijdelijk) in het buitenland te gaan wonen, dan heeft u veel te regelen. Als u nu al uw woning kunt verkopen zodat u weet dat dat alvast goed geregeld is en u precies weet wat u kunt investeren in uw nieuwe woning is geeft dat een hoop rust. Daarnaast kunnen wij u zelfs helpen bij het vinden en kopen van een woning in het buitenland. Wij hebben een internationaal netwerk van vastgoed bedrijven en makelaars!

2. Onzekere tijden

Met de oorlog in Oekraïne en de daarmee samenhangende explosieve groei van energiekosten en inflatie is wellicht de ergste gekte van de woningmarkt af. Daarom kan het voor u veel rust geven als u vóórdat u een nieuwe woning kiest al precies weet wat uw huidige woning oplevert. 

Ook als u nog even een half jaar pas op de plaats wilt maken wat betreft de aanschaf van een nieuwe woning

Uw Woning Verkopen en Tijdelijk Terughuren

3. Geldnood

Het komt vaak voor dat mensen om wat voor reden ook, snel over een flinke som geld willen beschikken. Dit zijn vaak stressvolle situaties waarbij problemen opgelost dienen te worden. Het verkopen van uw eigen woning met overwaarde kan dé oplossing zijn. Wij bieden u dan de mogelijkheid om dan toch nog te blijven wonen in uw woning. U huurt de woning dan terug voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld, 6, 12 of 18 maanden.

Berekening van waarde en huurprijs

Natuurlijk moeten wij iedere situatie apart bekijken. Maar het is wel mogelijk om een kleine indicatie van de berekening te geven. Het liefst wil iedereen natuurlijk de hoofdprijs voor zijn woning en een huur die net zo laag was als de hypotheekrente. In de praktijk werkt het niet zo. Wij kopen een woning die bewoont blijft en afhankelijk van de huurprijs en periode kost dit een premie op de verkoopprijs.

Als u de woning 6-12 maanden wilt terughuren bieden wij ongeveer 93-95% van de marktwaarde en rekenen wij een normale marktconforme huur.

Hoe het werkt

Uw eigen woning huren in 3 stappen

Informatie over de woning

Wij stellen u enkele vragen over uw woning en de gewenste hoogte van de huur.Aan de hand van de gegevens die u met ons deelt bepalen we samen wat de mogelijkheden zijn voor het verkopen en terughuren van
uw woning.

Bezichtiging

Onze vastgoed-expert komt bij u langs om samen de woning te inspecteren. Zo kunt u kiezen om zelf verantwoordelijk te blijven voor onderhoud of dit juist aan ons over te laten. We bespreken zo onder meer alle mogelijke verkoop- en terughuur-constructies.

Bod en huurvoorstel

U ontvangt binnen enkele dagen na ons bezoek een voorstel waar we zowel de verkoopprijs als de huurprijs vaststellen alsmede de afspraken over het huurcontract. Dit voorstel is vrijblijvend en verplicht u tot niks.

Klanten reviews

“Wij hebben het uitgebreide advies van Bricksbuddy en Uweigenwoninghuren.nl eerst goed met onze kinderen besproken. Toen ook zij tevreden waren hebben de deal gedaan naar volle tevredenheid. Mijn enige spijt? Dat ik dit niet eerder heb gedaan!”
Dhr. van Willigen
Naarden
Na het overlijden van mijn echtgenoot wilde ik dolgraag blijven wonen in ons huis. Dankzij de vrijgekomen overwaarde kan ik hier zo lang blijven als ik wil. Het hele traject was transparant dankzij de heldere uitleg van de adviseur. Het was ook nog eens snel geregeld. Een aanrader!”
Mevr. Leinse
Eindhoven

Veelgestelde vragen

Veel van het vermogen van voornamelijk seniore woningbezitters zit vast in de overwaarde van hun eigen woning. Maar verkopen én verhuizen is meestal geen optie. Maar dat is niet langer een probleem! Wij bieden u de “sale en leaseback” mogelijkheid. Wij kopen uw woning en u huurt deze terug van ons voor zo lang u wilt!

Uweigenwoninghuren.nl biedt samen met Bricks Buddy B.V. mogelijkheden voor sale en leaseback van uw eigen woning, waarmee u de overwaarde kunt gebruiken zonder te verhuizen. Er zijn wel enkele voorwaarden die we hanteren. Deze voorwaarden betreffen onder meer uw leeftijd, de waarde van de woning, de locatie en de staat van de woning en zo meer.

Graag komen wij met u in contact om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons contactformulier invullen of ons bellen op 020-2614409

Niet iedere woning is voor ons aantrekkelijk. De volgende aspecten worden door ons beoordeeld:

 • Bouwjaar
 • Staat van het onderhoud
 • Energielabel; in hoe verre is de woning goed geisoleerd
 • Verbouwingen en renovaties die hebben plaatsgevonden
 • Ligging van de woning. Hoe ziet de woonwijk eruit, welke voorzieningen zijn er

   

U kunt deze informatie met ons delen zodat we samen kunnen kijken welke oplossing wij voor uw woning kunnen bieden.

Uw woning verkopen om te profiteren van overwaarde is natuurlijk een voordeel. Maar het grootste voordeel is: blijven woning in uw eigen woning. Dit maakt de “sale en leaseback” van uw woning tot een unieke oplossing die het mogelijk maakt om over meer geld te beschikken waarmee u:

 • Belastingvrij kunt schenken aan uw kinderen
 • Hogere zorgkosten – bijvoorbeeld aanpassingen aan uw woning – kunt financieren
 • Een hoger besteedbaar inkomen heeft om meer uit uw dagelijks budget te halen

   

Ook voor uw situatie is een oplossing mogelijk. Ga gratis en vrijblijvend het gesprek met onze adviseurs aan!

Zoals bij alles zijn er naast voordelen ook nadelen aan het verkopen en terughuren van uw eigen woning. De gekozen oplossing kan aan het einde van de rit duurder zijn dan een reguliere lening bij een bank. Ook is het zo dat u bij gewenste verbouwingen of veranderingen of onderhoud niet meer alleen kunt beslissen. Dit moet natuurlijk in overleg met Bricksbuddy. Tot slot kan door indexatie de maandhuur ook oplopen.

Voor al deze nadelen is het dus raadzaam om bij het aangaan van de overeenkomst goede afspraken te maken. Overleg dit ook met andere belanghebbenden, zoals uw kinderen en financieel adviseur.

Wellicht vraagt u zichzelf af wat er gebeurt als u heel oud wordt? Is er een einddatum aan de huurperiode? Uweigenwoninghuren.nl en Bricks Buddy hebben dit product juist ontwikkeld met naast onze belangen ook uw belangen hoog in het vaandel. U kunt in principe zo lang u wilt blijven huren. Dat is namelijk de zekerheid die bijna al onze klanten willen hebben!

De financiële gevolgen hiervan zullen wij in ons gratis adviesgesprek uitgebreid aan u voorleggen.

Over ons

Uweigenwoninghuren.nl is een initiatief van Lire la Suite Communications B.V. in samenwerking met Bricks Buddy B.V.

Samen bieden wij diensten aan senioren die willen profiteren van de overwaarde van hun eigen huis, maar die wel willen blijven wonen in de woning. Wilt u meer weten over onze vastgoeddiensten? Neem dan contact op met onze adviseur.